Тялото на рейнджърката Десислава Стоянова било открито в ракла под дивана в дома на бившия военен Светослав Каменов, стана ясно по време на брифинга в прокуратурата.  Трупът на жената е престоял там 8 дни. Все още обаче не се знае дали тя е била мъртва, когато тялото й е било поставено в шкафа. След аутопсията ще стане ясна каква в причината за смъртта й, като ще се конкретизира дали обвинението да е за убийство по особено мъчителен начин.

Към момента има данни за неуредени финансови отношения между двамата, но не и информация те да са били в интимни отношения посочи окръжният прокурор Румен Попов. Директорът на полицията Атанас Илков уточни, че преди две седмици Стоянова е дала фиата си на Каменов, за да го ремонтира. Той обаче го е откарал в автоморга, където е намерен пресован.

Задържаният е направил частични самопризнания. Той е бил задържан не във връзка с убийството, а защото е бил последният човек, който е бил с нея преди да изчезне. Бившият военен се укривал във врачанско село. Малко преди да бъде задържан, служителите на полицията установяват, че лицето се намира в Северна България и се е свързал с полицай. Той поставя условия на неговия роднина, че трябва да отиде при него в гората, а ако не дойде сам ще „стане страшно“. В крайна сметка лицето е задържано, обясни Румен Попов.

Дни преди убийството жертвата оставила на Светослав колата си за ремонт, вместо това обаче той решил да я предаде в автоморга.

„Документите в моргата не ги открихме, тъй като те са били в убитата и по тази причина той не е успял да получи съответната сума от моргата, където беше оставил автомобила. С оглед на това, че тя две седмици е стояла без автомобил и се предполага, че му е потърсила сметка защо автомобилът го няма и най-вероятно това е бил мотивът да възникне скандал между тях.”, поясни шефът на МВР-Пловдив Атанас Илков.

Каменов е участвал в три мисии, една от които в Ирак, като той е  един от пострадалите от атаката в Кербала. След това става обучител на спецчасти в Афганистан, при напускането му на армията през 2009 година. Той е осъждан и криминално проявен.  Бившият военен има условна присъда за обаждане за поставена бомба в клон на банка.Осъждан е два пъти за каране в нетрезво състояние и причинена катастрофа.

Ако вината на Светослав бъде доказана, го грози наказание от 10 до 20 години.

Ст. комисар Атанас Илков разказа, че служители на полицията отишли на адреса на жената, като установили, че нея я няма, но осветлението и редица ел уреди са включени.От проведените на място оперативни дейности, полицаите установили, че тя има отношения с Каменов. Като това една от основните причини да се насочат към бившия военен. След няколко дни те успели да открият къде е той. На 3-ти е дошла информация, че тя не се е явила на работа, а на 5-ти е обявена за издирване. По-късно и Каменов е пуснат за издирване, като след контакта с полицая, който е негов роднина, е бил задържан.

Светослав Каменов е направил частични самопризнания за убийството на рейнджърката ВИДЕОНе се изключва нито една версия за мотивите му за жестокото убийство, каза окръжният прокурор

Намериха тялото на изчезналата рейнджърка в къщата на партньора й в СопотТрупът на жената е бил в една от пристройките в двора на имота

Арестуваният за убийството на рейнджърката е бил уволнен от Карловската бригада СНИМКИСветослав Каменов е задържан в Мездра, имал отношения с Десислава Стоянова