Живущите зад хотел „Санкт Петербург“ в Пловдив се вдигат на протест утре. Те ще изразят недоволството си срещу застрояването на парк в района в 14 часа. Днес на терена са били поставени заграждения, които по-късно хората са съборили.

Както TrafficNews.bg съобщи, става въпрос за терен от близо 18 дка на ул. „Полк. Сава Муткуров" и ул. „Полк. Дрангов". Земята попадна в активите на смесено дружество още през  2006 година.  Макар местните да смятат, че теренът е общински, а предназначението му е за парк,  имотът бе от първите апортни вноски в добре познатото дружество „Пълдин туринвест” зад което стои Георги Гергов. Тогава смесеното дружество, чрез което бе взет и Международен панаир Пловдив, придоби имоти от 23 млн. лева с решение на Общинския съвет през 2006 година. За 4 години делът на Община Пловдив бе стопен от 75 % на 25 % чрез  вдигане на капитала.

След това имотът зад хотел „Санкт Петербург” попадна в изцяло частни ръце. В момента той е в активите на компанията „Парадайс гардън резиденс” с управител Байрям Солак. Дружеството, което е с капитал от 2 лева, е регистрирано в село Мулдава, Асеновградско.

Към момента няма внесено инвестиционно предложение за терена. Досега поддръжката му винаги е минавала през частни фирми, тъй като общинските предприятия не работят в частни терени.

Подробности вижте тук:

Ще се застроят ли 18 дка парк зад хотел „Санкт Петербург” в Пловдив? Върви масова сеч СНИМКИЗелената площ в район „Северен” е частна от близо 13 години след апорт в „Пълдин туринвест”