„Българи, вдигайте се! Трябва да променим нещо” с такива призиви пловдивчани се организират на протест в защита на 48-годишния д-р Иван Димитров от Пловдив. Минути след като прокуратурата повдигна обвинение срещу лекаря за убийството на Жоро Джевизов – Плъха,  стотици души изразиха подкрепата си и застанаха зад него. Хората са единодушни – медикът е невинен, а убийството е извършено от самозащита. Организиран е и протест – датата е 4 март в 9 часа сутринта пред Второ районно управление в Пловдив.

„Днес е Трети март, национален празник на България! Не е ли време да се покажем като БЪЛГАРИ и да подкрепим доктора? Не и във фейсбук, не и с коментари и вайкане, а с действия и физическо присъствие!!!” пише момиче в социалните мрежи.

Други пък настояват незабавно д-р Иван Димитров да бъде освободен от затвора.

„Пуснете доктора ....И сменете този закон.Пълна подкрепа за лекаря, защитил семейството си и собствеността си! Не може само по тези скапани закони да се отсъжда.Всеки би постъпил така! Посочете ми един, който няма да направи същото, като доктор Димитров!”

„ А стига бе, човекът се е защитил и сега ще го съдят, а този какво е правил у тях??? Нали личната собственост е неприкосновена по закон? Да пуснат доктора, нямат право да го съдят!!!

„СВОБОДА за човека. Моментално да се създаде група тук в подкрепа и да се насрочи дата за протест пред  съда или на друга институция . Да се съберем колкото може повече Българи и Пловдивчани!”

Припомняме, че Джевизов е влязъл в къщата на лекаря заедно със свой съучастник. Собственикът ги е чул и излязъл да види какво става, тъй като в съседните стаи спели съпругата и децата му. Тогава Плъха го нападнал с нож и го е ранил в крака. Другият крадец побягнал, а лекарят стрелял няколко пъти. Бандитът е издъхна навън от рана в гърдите. Лекарят твърди, че оръжието не е било негово, а е изхвърлено от другия съучастник. Пистолетът е самоделка. 

Приятелите му описват д-р Димитров като емоционален, но много възпитан мъж. Тренирал редовно и бил в много добра физическа форма.  

Крадецът, известен с прозвището Плъха, е стар познайник на полицията. Основната версия на полицията, че някой е засякъл крадеца на местопрестъплението и го е застрелял, най-вероятно ще се  окаже резонна. До трупа на Джевизов е открит нож, който е негов, а по острието е намерена кръв, която съвпада с тази на лекаря.