Демонтираха металните ограничители, които блокираха движението на кръговото до Водната палата в Пловдив. В момента трафикът по бул. "Марица– Юг " се осъществява във всички посоки, включително с възможни леви завои. Разкопаната пешеходна алея обаче остава заградена.

В момента на място има пътни полицаи, които да регулират трафика.

От общинското предприятие  "Организация и контрол на транспорта" призовават шофьорите за повишено внимание, тъй като в  доскоро затворения участък по бул. "Марица-юг" има доста паркирани автомобили.

Много по-лесно ще се минава сега, това затрудняваше движението значително“, каза пред репортер на TrafficNews един от първите шофьори, които минаха след възстановяване на кръговото движение. Той уточни, че е изненадан от отворения булевард и   използва маршрута, защото е по-удобрен за него. 

„Този път е много важен, помага за този голям поток от коли. Много време се губеше, когато булевардът беше затворен. Много се радвам, че вече може да се минава“, коментира Атанас Кинов.

Припомняме, че изминаха три дни след обещания срок за пускане на кръговото движението по бул. "Марица" – Юг. Макар Здравко Димитров да разпореди на зам.-кмета Тодор Чонов да отвори левите завои по най-бързия начин, „за да видят хората задръстванията какви бяха там”, това се проточи няколко дни.

Първоначално обявеният срок бе понеделник, но в последствие бе изместен за вторник. В сряда преди обед металните ограничители все още не бях демонтирани. 

Трети ден кръговото на Водната остава затвореноПо последни данни се очаква да заработи днес около обед