Трети ден след срока даден от кмета Здравко Димитров, кръговото движение на водната палата все още не е отворено в посока бул. "Марица" - Изток, видя репортер на TrafficNews. На място имат работници, които в момента демонтират металната ограда, но все още не е ясно кога участъкът ще бъде проходим за автомобили. 

Припомняме, че на извънредната сесия за спорния пробив кметът Здравко Димитров разпореди на зам.-кмета Тодор Чонов по най-бързия начин да пусне старото движение, „за да видят хората задръстванията какви бяха там”.

Срокът бе понеделник, след това бе отложен за вторник, а към момента няма официална информация, кога ще бъде отворено кръстовището. 

Ето какво написа във ФБ профила си пътният полицай Стойчо Яковски: 

"Пробивът" се отложи (за неопределено време), но кръстовището продължава да стои затворено.
чл. 3 ал. 1 от ЗДвП: Лицата, които стопанисват пътищата, ги поддържат изправни с необходимата маркировка и сигнализация за съответния клас път, организират движението по тях така, че да осигурят БЪРЗО и СИГУРНО придвижване и ОПАЗВАНЕ на околната среда от наднормен шум и от замърсяване от МПС.
Тук ми възникват 2 въпроса:
- Стопанинът на пътя (община Пловдив) спазил ли е закона, след като не само, че не е създал условия за бързо и сигурно придвижване, а даже съвсем умишлено създава обратните условия?
- Ще се намери ли началник на КАТ, на когото му стиска, да потърси отговорност от стопанина на пътя?
 
От КАТ съобщиха за TrafficNews , че кръстовището /може би/ ще бъде отворено около обяд. Забавянето е дошло заради разрушената пешеходна зона и велоалея, които бяха разкопани при старта на проекта. 
 
TrafficNews продължава да следи ситуацията в района и да ви информира!