Пловдивчанинът Радостин Арабаджиев успя да се свърже с мъжете, спасили го от удавяне преди година в Марица. Това се случи след като TrafficNews публикува историята му и помогна за нейното разпространение.

Преди дни Радо потърси нашата медия за съдействие, като желанието му беше да помогнем за намирането на двамата пловдивчани, рискували живота си, за да спасят неговия, при инцидент, който би могъл да бъде с фатален край.

Той потърси спасителите си, за да им благодари, понеже заради изживяният шок тогава, не е могъл да го направи. Надява се след разказаната история, повече хора да вземат пример от смелата постъпка на мъжете.

Благодарение на съдействието на нашата медия и разпространението на историята, спасителите на Радо се свързаха с нас, като пожелаха анонимност.

„Не търсим популярност и ще помолим за анонимност. Нормално е, когато чуеш някого да вика за помощ да реагираш по този начин. За съжаление точно тогава на бента имаше още 7-8 рибари, но никой не оказа помощ, срамота!

Радвам се да чуя, че Радо е добре!”, написа един от спасителите му, оставяйки телефонния си номер, който ние предадохме на Радостин.

Пловдивчанин се размина на косъм от трагедия в Марица, търси спасителите сиМъжете са рискували живота си, за да го спасят

В деня на инцидента той е бил на риболов по река Марица заедно с негов приятел, който му е дал каяка си, за да налови риба, но за жалост историята не се е развила по очаквания сценарий.

Мястото, на което се е развила случката

Вижте и целия разказ на Радостин от Пловдив и неговия приятел за инцидента.

В началото на юли 2021 г. бях на риболов по Марица. Взех каяка на мой приятел, за да наловя каракудки, които да ползвам за стръв за сом. От незнание и липса на опит минах близо до бента. Там течението ме засмука и попадах в критичната ситуация борейки за живота си.

За щастие, греблото се заклещи между два камъка и само увиснах от него.  Наблизо имаше двама спинингисти от Пловдив, които хвърлиха въдиците си и се втурнаха да ме спасяват. С риск за живота си, те направиха верига и успяваха да ме измъкнат от смъртоносния капан.

Казвам смъртоносен, защото на този бент е имало през годините три или четири инцидента и всичките са завършили с фатален край”, разказа Радостин.

Приятелят на Радостин и спасителите му

„Радостин се появи в шок, целия ожулен, с прорезни рани и кървящ. От несвързаната му реч, успях да разбера за случката и веднага хукнах да издиря двамата му спасители. Намерих ги и им благодарих сърдечно.

Видя ми се малко и исках да ги почерпя, но те отказаха категорично. Чувствах се отчасти виновен, че предоставих каяка на неопитния младеж и в същото време щастлив, че всичко се размина само с голяма доза уплаха. Исках да напиша имената на двамата герои от Пловдив, но с времето съм ги забравил, което ме провокира да дам трибуна на тази история.

В духа на наближаващите Великденски празници, за мен тези юнаци си остават като „Ангелите от Пловдив”, написа Станислав Пляков от Варна, който е приятел на Радостин и е бил с него в деня на инцидента.