„Неразказана история за неизвестни герои”. Така нарича своето преживяване пловдивчанинът Радостин Арабаджиев, който преди година се разминава на косъм от инцидент с фатален край. Той се свърза с нас, за да разкаже историята си и да намери мъжете, които са спасили живота му с риск да загубят своя и да изкаже благодарността си към тях.

В деня на инцидента той е бил на риболов по река Марица заедно с негов приятел, който му е дал каяка си, за да налови риба, но за жалост историята не се развива по очаквания сценарий.

Вижте и целия разказ на Радостин от Пловдив за инцидента.

В началото на юли 2021 г. бях на риболов по Марица. Взех каяка на мой приятел, за да наловя каракудки, които да ползвам за стръв за сом. От незнание и липса на опит минах близо до бента. Там течението ме засмука и попадах в критичната ситуация борейки за живота си.

За щастие, греблото се заклещи между два камъка и само увиснах от него.  Наблизо имаше двама спинингисти от Пловдив, които хвърлиха въдиците си и се втурнаха да ме спасяват. С риск за живота си, те направиха верига и успяваха да ме измъкнат от смъртоносния капан.

Казвам смъртоносен, защото на този бент е имало през годините три или четири инцидента и всичките са завършили с фатален край”, разказа Радостин.

Мястото, на което се е случил инцидентът

„Радостин се появи в шок, целия ожулен, с прорезни рани и кървящ. От несвързаната му реч, успях да разбера за случката и веднага хукнах да издиря двамата му спасители. Намерих ги и им благодарих сърдечно.

Видя ми се малко и исках да ги почерпя, но те отказаха категорично. Чувствах се отчасти виновен, че предоставих каяка на неопитния младеж и в същото време щастлив, че всичко се размина само с голяма доза уплаха. Исках да напиша имената на двамата герои от Пловдив, но с времето съм ги забравил, което ме провокира да дам трибуна на тази история.

В духа на наближаващите Великденски празници, за мен тези юнаци си остават като „Ангелите от Пловдив”, написа Станислав Пляков от Варна, който е приятел на Радостин и е бил с него в деня на инцидента.

Приятелят на Радостин заедно със спасителите му

Радо се надява чрез помощта на нашата медия и разпространението на историята, да намери спасителите си, за да им изкаже благодарността си.

Радостин Арабаджиев