Източният сектор на Римския стадион- едно от най- внушителните древни съоръжения в Пловдив вече е отворен за посетители. Това се случи с официална церемония , на която кметът Здравко Димитров и заместникът му Пламен Панов прерязаха символично лентата пред обекта, който се намира под магазин "H&M".

"Радвам се , че това сериозно съоръжение с 240 метра дължина, вече е достъпно за посетителите. Една от важните ни задачи е да показваме археологията както на съгражданите ни , така и на туристите в Пловдив. Успех и отново искам да благодаря на собствениците, на сградата, че дадоха възможност да бъде експониран и отворен", каза кметът Здравко Димитров и допълни, че с обекти като този може да се усети величието на града. 

След него Пламен Панов каза, че това е още една крачка към възстановяването на туризма в Пловдив, посетителите ще добият по-ясна представа за размера на Римския стадион. 

"Освен с индивидуален билет , обектът ще може да се посещава и с комбиниран. Пространството е изключително интересно и дава възможност да се провеждат камерни концерти и изложби. Посетителите ще могат да видят освен внушителната трибуна със сводове, водни колектори и шлюзове , каза Панов. 

Кметът на Централен Георги Стаменов благодари на инвеститорите в сградата, които са съхранили културно- историческото наследство и успешно са го интегрирали в новите функции на сградата. След официалното откриване Здравко Димитров покани гражданите на туристическа обиколка с екскурзовод. 

Днес Източният сектор на Римския стадион може да бъде видян безплатно, а от утре срещу билет от 5 лева. Стопанин на обекта е Старинен Пловдив.