310 000 лева обезщетение поискаха роднините на убития доцент Стефан Нейков в Пловдив. Семейството му се представлява от адвокат Кутрянски, като те са конституирани като частни обвинители. Най-висока сума обезщетение поиска съпругата на Нейков Ирена  - 150 000 лева. Синът му и дъщеря му искат да бъдат обезщетени с по 80 000 лева. Адвокат Кутрянски поиска делото да се гледа при закрити врати, тъй като в хода на заседанието ще бъдат разкрити моменти от личния живот, както на жертвата, така и на обвиняемия.

Защитникът на подсъдимия Илия Стоичков адвокат Елдъров пък поиска делото да се върне на фаза разследване. Причината за това според него са допуснати съществени нарушения. Според Красимир Елдъров фактическата обстановка в обвинителния акт е неточна и непълна. Липсва яснота относно автомобилите, което води до нарушаване правото на защита на Стоичков.

 Елдъров спомена още, че има нарушения в тройната съдебно-медицинска експертиза. Като мотив за това той посочи, че подписът на едно от вещите лица е имитиран. Сравнено с други документи се виждало несъответствие в подписа на лекарката.  Елдъров също поиска делото да се гледа при закрити врати. По думите му част от телесните повреди – раната на главата и счупените ребра са получени след смъртта, по време на превоз на трупа.

„По този начин ще се утежни положението на моя клиент“, коментира Елдъров.

Неговият клиент Илия Стоичков пък заяви, че е сгрешил и съжалява за стореното.

Съдът  отхвърли исканията на Елдъров за връщане на обвинителния акт за отстраняване на процесуални нарушения. Делото ще се гледа по общия ред. Съдът обаче уважи исканията на защитата и частните обвинители и  постанови делото да се гледа при закрити врати.