Липсващ вертикален знак от години отървава нарушители, паркиращи на място за инвалиди. Случая е от бул. „България“ 45 и 47 в Пловдив, където има изградена синя маркировка за 6 преференциални паркоместа.

От години на мястото не се поставя знак Д21, който по закон може да бъде инсталиран или самостоятелно, или в комбинация с хоризонтална маркировка. А за да бъдат местата специално и единствено за инвалиди - наличието му обаче е задължително.

Оказва се, именно този пропуск десетки пъти е оправдавал пловдивски шофьори, пренебрегвали правата на хора с увреждания. За ситуацията сигнализира читател на TrafficNews, който многократно сигнализирал органите на реда за нарушители. По негови думи, техни проверки остават безпредметни, тъй като санкции не могат да последват именно заради липса на знак Д21.

На снимки, предоставени до медията ни, личи, че шестте места за паркинг, които са едно от малките уредени права на хората с увреждания, са нагло окупирани от шофьори без специални стикери. 

По повода медията ни се обърна към кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев. Той заяви, че случаят им е известен и администрацията го е препратила към ОКТ, отговорни за поставяне на пътна маркировка. Потърсихме и шефа на общинското предприятие Георги Стоилов, който заяви пред наш репортер, че не бил лично уведомен за казуса. Той се заръча в най-кратък срок от време на мястото да се постави липсващият знак.

Припомняме, че проблемът с наглото превземане на паркоместа за инвалиди в Пловдив е сериозен. TrafficNews редовно получава и отразява подобни сигнали с надеждата да сведе до минимум нетолерантното поведение на определена група шофьори. Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg.

Синдромът на нетолерантността в Пловдив: Все по-заразен, все по-труднолечимИнвалидните места за паркиране рядно са свободни за онези, на които се полагат по закон