Съдебен спор между Община Пловдив и популярния клуб „No sense“ в Капана се върна стъпка назад заради съмнителна документация, приложена по делата, научи TrafficNews. Двете страни са се обърнали към Темида заради наложена глоба от 5 000лв., която заведението е получило миналото лято.  

На фирмата „НО СЕНС“ ООД, управляваща едноименния нощен клуб, бил съставен АУАН от зам.-кмета по „Обществен ред и сигурност“ Йордан Ставрев. Причината за санкцията била, че барът работи извън позволеното време и вместо за затвори в 3:00ч. след полунощ – продължава да обслужва клиенти в 3:55ч..

Въпросният акт на Ставрев бил обжалван от дружеството пред Районен съд. Били представени три документа за удължено работно време, които доказали, че заведението работи без да нарушава закона. Затова и магистратите се произнесли в полза за „No sense”.

Още тогава обаче било обърнато внимание на една дребна подробност - два от документите били с различно съдържание, но с един и същи номер, като според  първия е позволено работно време до 3:00 след полунощ, а във втория – до 4:00ч..

Съдът обаче казал, че затова „..не може да се вменява отговорност на дружество“, защото то изисква от Общината процедура по удължаване на работното време, но с това коректно ли ще бъде извършена тя - се ангажира местната администрация.

На база следното магистратите постановили, че зам.-кметът по обществен ред Йордан Ставрев не е издал акта правилно и отменили наказателното постановление, произтекло от него. Община Пловдив обжалвала решението им пред Административен съд, където обаче върху  разминаването в разрешителните, издадени от район „Централен“, е поставена въпросителна.

АС е излязъл с решение, че за да стане ясно дали са извършвани допълнителна намеса и преправяне на  документите за работно време, трябва да бъде разпитан кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, чиято подчинена администрация е отговорна за издаването им.

Съдът настоява Стаменов да даде обяснение и във връзка показанията на един от управителите на „No sense” Ангел Иванов, който твърди при разпита: „След ден-два съдружникът ми отиде на среща с кмета на район “Централен“, за да го моли за по-дълго работно време“.

По какъв начин тази среща, между длъжностното лице-орган на изпълнителна власт и заявителя, се е отразила на появата в правния мир на двете разрешения за удължено работно време“, пита съдът. 

За да се внесат тези ясноти магистратите решават да върнат в Районен съд – Пловдив делото между голяма община и „НО СЕНС“ ООД, където обаче то да бъде разгледано от друг състав.

Така на практика остава все още нерешен въпроса и дали култовото заведение в Капана ще понесе глоба от 5 000лв.

Припомняме също, че „No sense" стана част и от списъка на НАП със заведения, подлежащи на запечатване заради засечени нарушения при данъчното отчитане. До прилагане на крайната мярка обаче така и не се стигна.

Данъчните удариха известен бар в Капана, клуб за виртуална реалност в Пловдив и фризьорски салонВсички обекти са в "Черния списък" на НАП и подлежат на запечатване