Данъчните удариха известен бар в Капана, клуб за виртуална реалност в Пловдив и фризьорски салон

Всички обекти са в "Черния списък" на НАП и подлежат на запечатване

18.12.2022 21:00 21244 0
Данъчните удариха известен бар в Капана, клуб за виртуална реалност в Пловдив и фризьорски салон

Един от култовите барове в квартала на творческите индустрии "Капана" е попаднал в черните списъци на НАП за обекти, които подлежат на запечатване заради данъчни нарушения.

Става дума за "Но сенс", който е сред най-старите оцелели заведения в Капана. Управители и собственици на едноименното дружество са Димитър Александров, Георги Пашалиев, Ангел Иванов, Александър Гъдов. 

При проверка служители на НАП са констатирали, че в заведението има нарушение при данъчното отчитане. 

Още редица обекти в Пловдив подлежат на запечатване, става ясно от последните данни на Приходната агенция. Всички обекти, хванати с нарушения, могат да обжалват пред съда заповедта за запечатване на обектите си. Ако обжалват, но съда отхвърли претенциите, обектите се запечатват и достъпът до тях се забранява за определен срок, не по-голям от 30 дни. 

Един от тях е клубът за игри във виртуална реалност в ТЦ "Гранд", наречен "Майнавърс". Игровата арена е стопанисвана от "Митабитс" ЕООД, чийто собственик е Димитър Маринов. 

Данъчни нарушения са установени още в склад на българо-косовката дистрибуторска компания "Орно" АД, който се намира на Рогошко шосе в Пловдив. Според Търговския регистът действително собственици на акционерното дружество са Леон Фехмия, Джеват Юсуфи и Фатмир Красничи от Косово. 

В черните списъци на НАП влиза и фризьорския салон "L&N" na ул. "Леонардо де Винчи". Студиото за красота се стопанисва от фирмата "Николбюти 1707" ЕООД, чийто собственик е Люба Парталова. 

НАП са засекли нарушения на закона и в офиса на консултантската фирма за франчайз "Инвест Пойнт България" на Иван Деведжиев. Офисът е разположен на ул. "Ламартин" 2. 

Без касови бележи работи сергия за зеленчуци и плодове на ул. "Герлово" в кв. "Изгрев", която се стопанисва от ЕТ Чарли - Георги Василев. 

Запечатване на обект е принудителна административна мярка, която се прилага за определен срок, който не може да надвишава 30 дни, независимо от предвидените глоби или имуществени санкции. Законнът гласи, че на запечатване подлежат обектите, в които не се издаде касов бон или нямат легален фискален апарат, електронна система или интегрирана автоматизирана система. Принудителната административна мярка се прилага с мотивирана заповед на данъчните и подлежи на т.н. предварително изпълнение.  
 
При "запечатване" на обекта се забранява изцяло достъпът до обекта. Мярката се прилага за обекта или обектите, където са установени нарушенията, включително когато към момента на запечатване обектът или обектите се стопанисват от трето лице, ако това трето лице знае, че обектът ще бъде запечатан. 
 
Принудителната административна мярка от НАП подлежи на обжалване пред съда. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца и след като бъде доказано от него, че глобата или имуществена санкция е заплатена изцяло. При повторно нарушение не се разрешава отпечатване на обекта преди изтичането на един месец от запечатването му.

Акценти

Изпрати новина