Бомби - самоделки, изработени от подръчни материали, взривни вещества, електрически прекъсвачи, химически продукти, знаме на Ислямска държава и книга за терористичната организация са открити при обиска в помещенията, ползвани от арестувания за тероризъм пловдивски ученик. Според наши източници бомбите са били изработени на основата на амониева селитра, която се продава свободно в магазините за растителна защита. 

Деветокласникът, вербуван от терористична организация, има задълбочени познания и афинитет към химията. Според зам.- главния прокурор Иван Гешев, той е изключително интелигентен. Той е получавал инструкции от вербовчици как да сглоби бомба с максимален унищожителен ефект. Освен това на ден е гледал по трийсет клипа, на които са записани атентати в различни държави. 

Както вече съобщихме в помещението е намерена бомба, с тегло 14.5 кг. Акцията по задържането на ученика е била проведена в четвъртък и в нея са участвали екипи от Специализираната прокуратура, ДАНС, групата за борба с тероризма и  Областната дирекция на полицията в Пловдив. 

Това е арсеналът на младия кандидат-терорист :

Непълнолетният терорист – от добро семейство, тих и затворен в училищеСъучениците му направили връзка между изчезването му и информацията за подготвения атентат