Държавата ще разследва теч на лични данни за детето, свързало се с ИДИЛ, стана ясно днес. Вече е тръгнала проверка в МВР за изтичането на информация. Поводът е разкриването от онлайн медия на самоличността на момчето от Пловдив, вербувано от терористи от ИДИЛ. 

Премиерът и вътрешният министър поискаха малко да се говори по темата, за да работят службите по-спокойно. А за момчето, засечено да общува с ИДИЛ, полицията започва вътрешно разследване - откъде е изтекла информацията за самоличността и семейството му.

"Случаят в Пловдив ни даде основание, за да можем да заключим информацията в максимално кратък брой хора - поименно, както се казва", каза премиерът Бойко Борисов.

Държавата създава и център срещу терористи. Но... за новия антитерористичен център ще има полицейско мълчание, стана ясно от думите на премиера. 

За момчето, свързано с ИДИЛ, министър Младенов търси и отвътре теч на данни - за личността и семейството му.

"Информацията за името излезе на много по-късен етап. Това ако беше информация от службите, щеше да излезе веднага", заяви Маринов.

Веднага трябвало да се постигне само едно - баланс между информацията в обществен интерес и тишината, нужна на службите.