15-годишният пловдивчанин, задържан за подготовка на терористичен акт, е деветокласник в една от елитните пловдивски гимназии, научи TrafficNews.

Съучениците му го описват като тихо и затворено момче с малцина приятели. Тийнейджърът не бил особено социален, поддържал контакти с няколко момчета от класа, в който учел. Някои странности в поведението му и затвореният му характер го превърнали в аутсайдер. Това вероятно е и една от причините той да се поддаде на вербовката на ислямската групировка, която е влязла в контакт с него.

Както TrafficNews съобщи младежът е планирал самоубийствен атентат в града под тепетата. Той смятал да взриви бомбата самоделка на обществено място.

Момчето е от много добро семейство, има двама по-малки братя. Бащата се занимава с бизнес със строителни материали. 

Съучениците на невръстния терорист вече са направили връзка между изчезването на момчето и информациите за подготвения терористичен атентат в Пловдив. Те са в шок от появилата се информация и не могат да повярват, че невинно изглеждащият младеж е способен да планира и сътвори подобен ужас. Някои от тях твърдят, че са го виждали да носи лекарства с психотропен ефект в училище.