Започва голямата разпродажба на имоти, собственост на Министерството на отбраната, научи TrafficNews. През последната година Министерският съвет взе редица решения за продажба на имоти, които са с отпаднала необходимост за армията.

От МО вече са обявили  търговете за първите имоти, които ще бъдат продадени. Те са 17 на брой и се намират из цялата страна, като големината им е от 3 до 1124 декара. Началните тръжни цени започват 37 500 лева и стигат до 2,5 млн. лева.

Изключително интересни са два имота, които се продават край Пловдив. Те се намират в местността „Капсида”, община Куклен, където се намира новата Промишлена-търговска зона – източно от град Куклен като свършва след землището на общината.

По-големият имот е с площ от 115 дка, като началната му тръжна цена е 265 310 лева, а стъпката за наддаване е 6000 лева. Другият имот е голям около 15 дка, като началната му цена е 37 600 лева със стъпка от 2400 лева. Двата терена са със статут не земеделска земя, като няма сгради по тях.

Трите най-скъпи имоти, които се продават от МО се намират във Варна, Пазарджишко и Ловешко. В морската столица имотът е от 84 дка, а цената му е 1,95 млн. лева със стъпка за наддаване 840 лева.

В Пазарджишка област до село Черногорово е най-скъпият имот – голям е 1056 дка, а началната му цена е 2,5 млн. лева  Най-големият пък е в село Слатина, Ловешко – парцел от 1142 дка с начална цена  от 1,9 млн. лева.

Сред най-атрактивните имоти са близо 20 декара в Созопол, на метри от плажа. Цената му започва от 466 хил. лева, а стъпката за надаване е 6000 лева.

Документи за участие в търговете се подават до края на август, а самите те ще се проведат на 3 и 4 септември.

До края на годината се очаква да бъдат пуснати още търгове за апетитни имоти в цялата страна сред тях са  60 дка в квартал Гладно поле в Пловдив, където кметът Иван Тотев искаше да изгражда втори градски център .

Тотев влезе дори в конфликт с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, като заяви, че няма да позволи жилищни гета в зоната. От своя страна лидерът на ВМРО каза, че времето на подаръците от Българската армия е свършил.

Повече по темата, в линковете:

Общината Пловдив възпира военните да създадат жилищни гета във втория градски центърВ новия общ устройствен план зоната в Гладно поле ще бъде само за обществени дейности

Каракачанов: Няма да подарим 60 дка на Община Пловдив, по-добре да строим жилищаВоенният министър заяви, че няма какво да се разбира с градските власти за терена на Гладно поле