Видеозаписи и чатове с участието на осъдената бивша кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, които разкриват заговор срещу кабинета и избора на Иван Гешев за главен прокурор, бяха разпратени до медиите. 

Записите са изпратени от Йордан Бонев, който обясни, че в сряда ще внесе сигнал в прокуратурата. От тях става ясно, че Иванчева организира протести. Разговорът е между екскметицата и бащата на Бонев - осъденият за наркотрафик Венцислав Ангелов, известен повече като Венци Чикагото. 

"Всички материали, които прилагам към настоящия сигнал (чатове, звукозаписи и видеозаписи), водят до основателни съмнения, че финансов център на тази организирана група са издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев и обвиняемият за пране на пари олигарх Иво Пропокиев, а организационен център – подсъдимата Десислава Иванчева, излезлият съвсем наскоро от затвора Венцислав Ангелов – Чикагото (родният ми баща), т. нар. "гражданско движение" "БОЕЦ” , "разследващата” медия "Бивол" и „Да, България”. ", пише Бонев.

Ето какво се чува на записа:

- На протеста на 12-ти за Бойко Атанасов ли да викаме?
- Против Гешев. Трябва да свалим Гешев, пък кой ще сложим, където се казва - няма значение. Е, има значение естествено.
- Бойко Атанасов пое ли ангажимент да ви махне поне обвиненията?
- Нашите ли? Аз не съм се пазарила, аз не правя сделки. Аз съм малко тъпо парче, разбираш ли? Малко съм идеалист, малко съм ку-ку.
- Смисъл падане на Гешев, на кабинета?
- Да, да. Гешев най-вече, на прокуратурата и Гешев. И следователно, те хората, които ще са там, ще искат и правителството да си ходи. Да бутаме мафията и така нататък.

Йордан Бонев, който е и лидер на движение "Свобода", не за първи път се заема да разкрива задкулисието у нас. През април 2014 година той огласи, че е бил свидетел на разговор в дома на Бойко Борисов, в който сегашният премиер е предлагал пари на Бисер Манолов-Петното да организира протести срещу правителството на Пламен Орешарски.

 „На наш приближен от движението бе предложено да се формира отряд, който за 1 милион лева да влезе и да превземе парламента”, хвърли бомбата тогава Бонев.

Впоследствие твърденията му не бяха доказани, но сега русенецът отново влезе във фокуса на медиите с новите си разкрития.