Офанзива тече по заведенията  в Пловдив, видя репортер на TrafficNews. Кафенета и ресторанти вече са извадили маси, столове и чадъри на Главната. Големите коктейл-барове на открито са мобилизирали персонала си и вече втори ден подреждат, чистят и зареждат стока за големия ден. Утре всички обекти, които са на открито или имат тераси може да отворят врати и да приемат гости.

Най-нетърпеливи се оказаха ресторантьорите на Главната. Масите и столовете на площад „Стефан Стамболов”  чакат първите си клиенти. Нетърпеливи пловдивчани дори бяха забелязани да отпиват кафе на слънце, на едно от популярните заведения срещу Община Пловдив.

Ресторантите с градини също са готови. Сепаретата са подредени, персоналът е готов, а стартът на работата ще бъде даден с пълна сила още утре.

Животът в Капана отново се връща. Вратите на заведенията са широко отворени, а масите старателно се подреждат на паважа.

След два месеца застой, заведението за бързо хранене срещу Тримонциум отвори врати, както и малките заведения около търговските центрове на улиците „Капитан Райчо” и „Петко Д.Петков” .

Подобна е ситуацията и в другите квартала и на Пловдив. Около Пешеходния мост летните градини на двете заведения от северната страна очакват старта на сезона утре. Малките кафенета във вътрешната част на районите вече са отворени. Пицарии и кръчми с външна част се приготвят за първите си клиенти и в Тракия.

Припомняме, че преди два дни министърът на здравеопазването Кирил Ананиев официално издаде заповед, с която допуска посещенията на търговски площи на открито (градини, тераси и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници. Управата на същите обаче, трябва да се съобрази с някои правила, едно от които дистанция между масите. 

Официално: Отварят заведенията на открито, ето какви са изискваниятаЗаповедта на здравния министър допуска и упражняването на индивидуален спорт на открито

От утре заведенията ще отворят врати. Има и такива обаче, които ще изчакат с още някой друг ден или седмица. Трети пък са скептични, тъй като ситуацията е динамична и не се знае кога пак могат да ги затворят. 

Кой ще отвори врати и какво е мнението на ресторантите, може да видите ТУК: 

Кои заведения в Пловдив ще отворят? Питаме пловдивските ресторантьориНякои запретват ръкави, други ще изчакат ситуацията да се изясни