Жителите на град Левски излизат на протест пред местното ВиК дружество в 9 часа днес. Причината е , че от два месеца от чешмите в домовете им тече кал и миризлива кафява течност. TrafficNews вече разказа за проблема по сигнал на наши читатели. Местните жители са пускали жалби до кмета, полицията и ВИК, но до момента без никакъв резултат.

В града върви подписка от недоволни граждани, които искат да се сложи крайна на кошмара с питейната вода. Според тях това се случва всяко лято.

"Не става за пиене, не става за къпане, ще си съсипем така и бойлери, и перални, и всичко", оплакват се хората в Левски. Собственици на заведения също не могат да работят спокойно, дори не могат да правят кафета, от които правят основен оборот.

Най-тежко обаче е положението в детските градини, където персоналът се чуди как да предпази малчуганите от евентуална епидемия. Рухнала стена на един от водоемите, която и до сега не е ремонтирана, се оказва причина за калната вода, която тече от чешмите в Левски, твърдят от кметството.

Друг проблем за състоянието на водата в града е старата канализация и липсата на пречиствателна станция. Хората обаче се заканиха, че ще протестират докато не бъде решен проблема. "Старите водоизточници са занемарени, не са почиствани, не са търсени нови водоизточници - това е основното, остарялата водопреносна мрежа, която е - това са основните проблеми", обясняват експерти.

Кал тече от чешмите в града на телефонните измамнициЗаради стара канализация всяко лято в Левски не могат да пият вода