Амбициозна програма в спорта е начертал  кметът Здравко Димитров в стратегията си за управлението в мандата му с хоризонт до 2023 година. Задължителният документ трябва да съдържа всички акценти в обществения живот и сектор, които ще се реализират в следващите четири години.

В списъка с пътища попадат редица обекти, за които се говори от години, а инвестициите ще са значителни. 

Зико показа програмата си до края на мандата! Ето какво ще се строи в ПловдивГрадоначалникът представи програмата си развитие на Общината до 2023 година

Големи суми  трябват и за спортните обекти, които кметът си е поставил като цел. В графата за изграждане на нови спортни обекти и съоръжения, които да отговорят адекватно на нуждите на гражданите за спорт и отдих си:

- Стадион „Пловдив“ - реализиране на първи етап от реконструкцията му.  

-Дублиращ гребен канал  

-50 метров плувен басейн

 -Многофункционален спортен комплекс „Дунав“

-Нов лекоатлетически стадион

-Кемпер-стоп зона с обслужваща кану-каяк и гребане сграда при хангари  

-Скейтборд център – скейт-парк

- Фриистайл трасе за маунтийн байк с детско пън трак трасе

- Нови детски и спортни площадки и изграждане на два спортни комплекса за масов спорт

На представянето си на 100-те дни кметът бе заявил, че има оферта от френска фирма, която е готова да построи ст. „Пловдив”, но при условие, че и двата отбора – Ботев и Локо играят всички си мачове на него. Зико заяви, че ще се срещне с представителите на фирмата след това.

Няколко обекта ще бъдат финансирани и от 120-милионния заем. Така ПК „Младост”, за който няма финансиране ще бъде вкаран в графата „Спортни инфраструктурни обекти” в евентуалната кредитна линия от Европейската инвестиционна банка.  В обектите ще бъдат сложени още втория етап на спортна зала „Дунав” – 2,5 млн. лева, както и два физкултурни салона на ЕГ „Пловдив” и „Антим  1”.

Друга интересна идея е за направата на Скейт парк. За него е уреден терен в район „Южен” под надлез „Родопи”. Цялата инвестиция се очаква да бъде около 900 хил. лева, а съоръженията там да бъдат избрани от скейт общността в Пловдив. Има опция и за други терени. Тази година вероятно ще бъде направен проекта и терена, на който ще се направи парка, а през 2021-а да се стартира и неговата реализация.

В програмата до 2023 година е залегнало още възстановяването на игрите между всички пловдивски училища и направата на редица спортни площадки. Залага се и подпомагането на спортните клубове – приоритетни детските школи, за да се увеличи пловдивското участие на международни и олимпийски състезания.