Пловдивчани с увреждания също се включиха в битката с коронавируса. В условията на извънредно положение в България ОП "Социално предприятие за хора с увреждания - Пловдив" пренастрои производството в шивашкото си ателие, като произведе първите 1000 предпазни маски за многократна употреба. Те са не само необходими, но и красиви. Предназначени са за Община Пловдив и нейните структури, които действат на първа линия и помагат в борбата с вируса COVID-19.

„Искахме да действаме възможно най-бързо и адекватно в създалата се ситуация и в помощ на Община Пловдив и обществото”, споделиха от социалното предприятие.

Проектът стартира преди две години, след като  ОП "Развитие на човешките ресурси" отваря схема за изграждане на социални предприятия в отделни общини. Той дава възможност на представители на уязвими групи на пазара на труда да изградят трудови навици и да участват в изработването на красиви керамични и шивашки изделия, мартенички, бижута и предмети от стъкло.

С разпространението на коронавируса обаче хората правят всичко възможно да са полезни и да помогнат с каквото могат в тази трудна ситуация.

Пловдивчани с увреждания се превърнаха в майстори и художници, изработиха уникални мартенициМного от тях започват работа за първи път в ОП "Социално предприятие за хора с увреждания"