Още едно детенце има нужда от помощта на всички нас, за да оздравее и да има пълноценнен живот. Става дума за почти 8-месечния Филип от Карлово. Момченцето е родено по естествен път, но раждането е било тежко и нервните връзки на лявата му ръчичка са били разкъсани. Диагнозата е "акушерска пареза - тотален тип".

Родителите на бебето веднага са взели мерки и са започнали лечение и рехабилитация. На този етап обаче е необходимо да се направи важно изследване в Турция, което ще покаже каква е проводимостта на нервите и дали ще се наложи операция.

Това, разбира се, е свързано със средства, с които семейството не разполага. 

Затова родителите на малкия Филип публикуваха молба в социалните мрежи за помощ. Ето какво написаха те:

Здравейте мили хора. 

Много ни е трудно да разкажем историята на нашето прекрасно слънчице и неговата борба да има две пълноценни ръчички.

На 10. 11.2019г. В 22:45ч. по естествен път се роди нашия герой - Филип. В следствие на тежкото раждане, нервните връзки на лявата му ръка са разкъсани. Ръчичката му висеше до тялото, а китката беше завита навътре. Започнахме да го водим по всякакви специалисти-ортопеди, невролози, невро-хирурзи в цялата страна. Тогава научихме за диагнозата му, а именно АКУШЕРСКА ПАРЕЗА - ТОТАЛЕН ТИП. Филип беше почти на 2 месеца, когато започнахме кинезитерапия в Пловдив при един невероятен специалист и човек Svetlana Krastanova.

Светле, благодарим ти безкрайно много за усилията, които полагаш за нашето слънчице. На 4 месеца започнахме да правим 20 дни в месеца електростимулация и електрофореза с нивалин. Също така го водим 3 пъти в седмицата на терапевтично плуване в Пловдив.

На 6.07.2020г. заминаваме за Турция, за да му бъдат направени ЕМГ, което ще покаже каква проводимост имат нервите му. Ще проведем и 14 дневен курс рехабилитация в Рибем, Истанбул.

Надяваме се прогнозата след посещението ни в клиниката да е оптимистична и да не се наложи оперативна намеса - присаждане на нерви/транспозиция на мускули или зашиване на разкъсаните нерви.

Прилагам видео и снимки на ръчичката на Филип в началото и сега.

Тъй като средствата за лечението му вече са непосилни за нас се обръщаме с молба към вас да помогнете на детенцето ни да се възстанови и да има две пълноценни ръчички, с които да играе и да опознава света. И да продължи лечението му тук в България и ежемесечно в Турция.

Сметка с номер :
BG91FINV91501017450597
Първа инвестиционна банка - код FINVBGSF
Титуляр: Даниела Иванова Тривска
Основание - за лечение на Филип Иванов Филипов