За девет нови положителни на COVID-19 проби съобщават от РЗИ Пазарджик. Жена на 42 години от град Пазарджик е поставена на домашна изолация. Жена на 85 години от село Церово е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик.

Жена на 60 години от село Дорково, медицинска сестра, е хоспитализирана в МБАЛ-Велинград.

От Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик са установени шест положителни проби. Всички лица са поставени на домашна изолация. Те са лекар, двама специалисти по здравни грижи, санитар и шофьори на линейки:

Жена на 60 години от село Ивайло, санитарка. Мъж на 57 години от село Величково и мъж на 60 години от село Калугерово, шофьори на линейки. Мъже на 27 и 39 години от Пазарджик, медицински специалисти по здравни грижи. Мъж на 27 години от село Огняново, лекар.

Изследва се целият медицински персонал на ФСМП Пазарджик. През вчерашния ден са взети 30 проби, днес се взимат още 21 проби, очакват се резултати.

Изискан е от директора на ЦСМП Пазарджик План за действие и осигуряване на непрекъснатост на работния процес в случай на отсъствие на голям брой персонал, както и провеждане на ежедневен мониторинг върху използването на лични предпазни средства от персонала.

Извършва се засилена текуща дезинфекция в Центъра за спешна медицинска помощ. През последното денонощие са починали двама души.

Жена на 80 години от село Драгиново, хоспитализирана в МБАЛ „Света Каридад“ гр. Пловдив.

Жената е със съпътстващи заболявания исхемична болест на сърцето и артериална хипертония. Мъж на 43 години от град Пазарджик, хоспитализиран в УМБАЛСМ „Пирогов“ София. Мъжът е бил с артериална хипертония, застойна сърдечна недостатъчност и подагра.