"Три години се боря за детска болница. Борисов обеща. А преди две седмици ме попитаха кои сме ние". Това заяви по време на протеста в Пловдив архитект Петкана Бакалова. "Ние сме тези които сме ви назначали, които ви купуват Мерцедесите, които ви пълнят нощните шкафчета и които ще ви уволним", продължи активистката.

Внучка на възрожденец отправи емоционално послание към хората, събрали са на площад "Съединение". "Ние сме българи, имаме достойнство. Казвам ви го аз - правнучката на Тодор Бекирски", заяви тя. Викове "Оставка" и "Съд" огласиха площада. Млад мъж пък изрази своето възмущение от това, че във всяка институция има закачен портрет на министър-председателя. 

По информация на МВР, протестиращите са вече над 3 000. Те се отправиха на шествие по Главната пешеходна улица.

Пред сградата на Община Пловдив ги чакаха 100 души от ПП "Възраждане". 

Припомняме, че още в началото на протеста Асен Костов обяви, че се той се разграничава от мероприятията, организирани от партията и всякакви други политически организации.

"Не ни чуват, само с разходки не става. Искаме оставка на правителството и на Гешев. Ще бъде мирно шествието. Няма представители на партии, тук сме само граждани. Разграничаваме се от политическите партии и организации," заяви той. И изтъкна, че на протеста не се допускат "партийни функционери".

На няколко пъти звуча и химнът на Република България. Множеството се насочи към булевард "Цар Борис Обединител", който ще бъде блокиран в 20:30 часа. 

Викове "Оставка" огласиха Пловдив, 400 души се събраха на протеста НА ЖИВОПротестиращите се разграничиха от политически партии и организации