24-годишната Даниела Стефанова от Костенец, която намушка смъртоносно своя приятел Тихомир Дринков-Тиши, не призна вината си на днешното заседание на Софийския окръжен съд, който трябваше да реши дали да я остави за постоянно в ареста.

През цялото време блондинката настояваше, че е е грабнала ножа, за да се защити. После не можела да си спомни какво точно се е случило. Според прокурорското обвинение Диди, както е известна в Костенец ромката, е наръгала 11 пъти Тихомир. 

 И двамата са били пияни след продължителния купон в дома на Стефанова, завършил с убийството. По делото няма представени епикризи че Даниела е бременна, както тя твърдеше при ареста й. Разпитани са 8 свидетели и са назначени 2 експертизи. Адвокатът на Даниела каза пред съда, че Тихомир я е нападнал с нож, а тя е отвърнала при самозащита.

В крайна сметка магистратите решиха Даниела да остане в ареста заради тежестта на извършеното престъпление и риска да се укрие. След като чу решението на съда, обвиняемата заяви, че ще обжалва мярката за неотклонение, защото е действала при неизбежна самоотбрана. 

„Това е, случило се е”, заяви пред журналистите Даниела Стефанова, която нямаше вид на много съкрушена.

„Имали са някакви търкания и конфликтни. Тя е имала връзка с други мъже. Той ревнувал”, обясни прокурор Мирослав Ангелов.

Дринков беше намерен мъртъв в къща на улица "Щипка" 14 в Костенец на 13 октомври. Даниела живеела сама в къщата, защото майка и била на гурбет в Германия. От тогава всяка вечер в дома се вихрели бурни купони. Така било и в деня на убийството. 

Тишо и Диди били заедно от години. Разделяли се и пак се събирали.  В града били добре познати със скандалите си и с това, че често ги навестявала полиция при среднощните им запои с приятели. 

Вижте какво сподели Георги Дринков, баща на убития, пред TrafficNews във видеото:

Бащата на убития в Костенец: Една крадла и лека жена затри сина ми, в Германия я съдят за побой!Георги Дринков постоянно увещавал сина си Тишо да зареже Даниела, но той не го послушал и платил с живота си

Диди от Костенец намушкала приятеля си, после скрила ножаПостоянно се караха, разделяха и събираха, разказа сестра й пред TrafficNews