Състоянието на големия актьор Стефан Данаилов остава критично. След получената криза преди три дни той трудно си поемал въздух, затова се наложило да го сложат на апаратно дишане. Ламбо е бил в съзнание, но лекарите решили да го сложат в медикаментозна кома, за да не се мъчи. Това заяви пред журналисти доведеният син на актьора Росен Цанков.

Синът на покойната съпруга на Ламбо Мария Данаилова и режисьора Вили Цанков дойде във ВМА и даде изявление пред медиите, събрани там заради информациите, че близките на актьора са във Военна болница за среща с лекуващите лекари.

Към момента Данаилов е в реанимацията на Военномедицинска академия в столицата. Преди броени дни той беше докаран в болничното заведение от Хисаря заради проблеми с белите дробове. Специалистите правили опити за дихателна рехабилитация, но в сряда състоянието му рязко се е влошило и се е наложила интубация.

"Това е, което знаем. Там трудно се влиза. Има открита рана и всеки един вирус ще е фатален, за това е адски сложно там да влезе някой. Племенницата му Росица беше няколко пъти при него. Направиха някаква пункция, имаше и кръв в белия дроб, но не знаем още резултати. Лекарите не са ни казали какво предвиждат, аз се надявам на някакво чудо. Той просто спи, стискаме му палци, друго не мога да кажа", просълзи се Цанков.

Стефан Данаилов претърпя инцидент през лятото, който завърши с тежка операция на тазобедрената става, а от санаториума на МО в Хисаря, където се възстановяваше, актьорът по спешност бе транспортиран до ВМА-София и приет в реанимацията заради проблем с излив на белия дроб.

От ВМА до момента не дават никаква официална информация, защото такова е желанието на близките на актьора.

 

Стефан Данаилов е в изкуствена комаАктьорът има затруднения в дишането, изпаднал е в безсъзнание вчера

Ламбо диша самостоятелно, близките му се надяват да го екстубиратАко се стабилизира дишането му, това означава много сериозно подобрение