Големият актьор Стефан Данаилов е поставен в изкуствена кома. Това се наложило, защото Ламбо имал затруднения в дишането, съобщава NOVA.

Актьорът беше приет по спешност във ВМА в началото на октомври, защото събирал вода в белите дробове и се налагало да му се направи пункция. Вчера състоянието му рязко се е влошило и е изпаднал в безсъзнание

Според близки до народния любимец той има хипостатична пневмония, която е довела до полиорганна недостатъчност и затова се е наложило да бъде на асистирана вентилация.

От ВМА официално категорично отказват каквато и да е било информация за състоянието му.

Застойната пневмония е често срещано усложнение след обездвижване, а Ламбо претърпя операция за смяна на тазобедрената става.

Това стана след инцидент през август, когато падна в дома си в Приморско, След допълнителни изследвания, направени в столичната болница "Софиямед" през септември, на Стефан Данаилов бе назначена рехабилитация.

"Нов етюд от моя живот, който ме накара да се замисля колко е важно движението" - така той определи случката с падането, при която счупи става.

"Най-страшното беше болката. На 100 години ще стана, такава болка не съм изживявал. Само си задавах въпроса: „Що бе, какво направих пак?”. Толкова тъпо всичко се случи!”, каза актьорът.

Стефан Данаилов е приет по спешност във ВМА в СофияАктьорът претърпя инцидент през август и от тогава се възстановява