Даримир е само на три години, но още от своето раждане се бори. Поставена му е диагноза Детска церебрална парализа. Към днешна дата, след консултации в турска клиника, лекарите му предписват процедури по вливане на стволови клетки и дават шансове за пълно възстановяване. Семейството на Даримир обаче се нуждае от помощ, за да събере нужната за лечението сума.  

„Даримир е нашият малък герой! Неговата битка за живот започна още с първата му глътка въздух. По време на раждането се нагълта с околоплодни води и получи инфекция, която направи борбата му за живот още по-жестока. За кратък период от време беше останал без кислород и това причини големи вреди на организма му. Беше поставен в кувьоз, но въпреки големите трудности, малкият ни боец успя да се справи с инфекцията. Но пораженията вече бяха направени”, разказват родителите.

Още през първата годинка на момченцето е поставена диагноза Детска церебрална парализа. Започват дълги месеци на рехабилитация и ходене по специалисти. Семейството обаче не се отказва и не спира да търси варианти и да прави всичко възможно, за да облекчи състоянието му и той да има своето нормално детство.

„Свързахме се със специализирана турска клиника, в която му направиха изследвания за вливане на стволови клетки. Получихме оферта на стойност 19 000 долара. Тази сума е непосилна за нас. Фактът, че трябва да я заплатим до 20 април ни обезкуражава дори още повече.  Борбата ще бъде трудна и продължителна, но нашият син ще се справи”, оптимисти са родителите.

Преди няколко месеца с Драгомир започват да работят и специалистите от Комплекса за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/ в Пловдив. Те също се включват в дарителската кампания и призовават всички хора с големи сърца, които имат възможност, да помогнат на момченцето.

Всеки може да помогне на Дарко през ХелпКарма https://helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-darimir-338 или директно чрез неговата дарителска сметка.

 

Дарителска сметка:

IBAN: BG52UBBS80021068899940

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Даримир Тодоров Славов