Сръбската полиция е започнала да преследва българския банкер Цветан Василев от вчера, когато е получила информация от българските власти, че има заповед за издирване, предаде Radio-televizija Srbije /RTS/.Според телевизията, Василев се е предал малко преди да бъде арестуван. Отишъл с адвоката си в полицията и е заявил, че е избрал по-простото решение.

Телевизията посочва, че България е издала международна заповед за издирване заради злоупотреби в Корпоративно търговска банка (КТБ).
По-рано днес мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев се е предаде сам на полицията в Белград.
От информацията става ясно, че Василев е бил придружен от своя адвокат.

Василев бе в списъка на Интерпол за издирване. На 12 септември Софийски градски съд отказа да уважи жалбата на Василев срещу задържането му. Към момента има постановление за 72-часов арест, който обаче не беше осъществен, въпреки намесата на Интерпол.

Адвокатът обяви, че ще поиска промяна на мярката за неотклонение на банкера, за да може Василев да се върне в България. Това трябва да стане, така че да не се пречи на самото дело.

"Всички, които бяха обвиняеми по случая, са вече навън. По тази причина искаме промяна на мярката за неотклонение", подчерта защитникът на Василев. До момента действително в ареста не остана нито един от първоначално задържаните четирима души. По последни данни Василев се намира в Сърбия.

Ето и коментарите на знайни и незнайни поддръжници и критици на банкера и собственик на футболен клуб "Ботев" Пловдив ТУК

TrafficNews.bg