Нов хит за сключване на бракове се появи напоследък, като младоженци от цялата страна пристигат в родопското село Ягодина да се вричат във вечна вярност на „Орлово око".

Панорамната площадка, която е предпочитана атракция и за туристите от няколко години, се намира на 1563 м надморска височина и е изградена на самия връх Свети Илия. Тя дава възможност да се погледне планината от високо. Съоръжението е изградено, за да могат туристите да се насладят на великолепните гледки към Буйновското ждрело, ридовете на Родопите и дори Рила и Пирин.

Буйновско ждрелоКонструкцията е мощна и здрава, проектирана да издържа до 3 тона товар. Тя дава възможност да се почувствате като птица – и да погледнете планината от високо.

До площадката се стига  по планинска пътека или с високопроходим автомобил, пише zapadnirodopi.com.

Последното бракосъчетание бе през изминалия уикенд, като тогава двойка от Плевен и Горна Оряховица си казаха „Да" в Родопите.

„Наистина се наблюдава интерес в последно време да се правят сватбените ритуали на „Орлово око". Това е желанието на младоженците и ние им съдействаме с каквото можем", коментира кметът на боринското село Митко Сакалев, цитиран от Дарик. Целият ритуал се извършва на самия връх и това дава допълнителен адреналин на младоженците и техните гости. Някои от тях дори предпочитат да са в народни носии.

„Няма нищо по-чисто и красиво от традициите на един народ. Обичам своята Родина, любя тача и милея за всичко българско! Щастливи сме, че бяхме част от това Родопско чудо! Благодарим Ви от сърце!", споделя една от младоженките Ирена Златева в социалните мрежи.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg