Целият четвърти етаж на сградата, която тази нощ се запали в пловдивския квартал "Захарна фабрика", е изпепелен. Напълно изгорял е и покривът на сградата, предаде репортер на TNS.bg от мястото на събитието. Когато пламъците са се разбушували в сградата е имало хора, но те бързо са излезли навън.

Иван Атанасов е един от собствениците на апартаменти в кооперацията. Той притежава части от третия и четвъртия етажи. Мъжът разказва, че причина за пожарът е запушен комин на третия етаж.

Повечето семейства ще спят при роднини. Жена от втория етаж обаче има намерение да спи в апартамента си. Тя, за разлика от другите собственици, има застраховка и единственият проблем в дома й са течовете от огромното количество вода, изсипано от пожарникарите върху сградата. 

Пожарът все още не е напълно потушен. На места поразената част от сградата все още тлее и два противопожарни автомобила са на място, за да се справят с проблема.

Пожарът в кооперацията остави целия квартал без ток. По молба на пожарникарите електричеството бе спряно и така хиляди останаха на тъмно и студено при минусови температури. Много жители на квартала се бяха събрали край горящата сграда. "Чудим се кога ще дойде тока. Топлим се на климатици, имаме малки деца", разказаха те.

Буквално преди секунди електроподаването беше възстановено за района. Жилищната кооперация обаче ще остане без електрозахранване в следващите дни. 

Ето и част от щетите нанесени от пожара:

Обезпокоените обитатели на кооперацията чакаха на улицата пожарът да бъде изгасен:

Иван Атанасов е сред хората, чиито апартаменти са поразени от огъня:

Още по темата - ТУК

TNS.bg