Неочакван обрат! По-малко от 2 процента е разликата между  кандидатът на ГЕРБ и Славчо Атанасов според екзитпола на агенция Галъп. Според първочаналните резултати разликата бе 10 процента, но разликата очевидно се е стопила. Резултатите са към  19 часа. За Тотев са гласували 51,5 % срещу 48,5% за Славчо. Това е в рамките на статистическата грешка. 

Как премина изборният ден в Пловдив?

Едва 76 549 пловдивчани отидоха до урните до 17 часа, за да гласуват на балотажа днес, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Пловдив. Или с други думи - по-малко от една трета от избирателите отидоха до урните. Това е абсолютен антирекорд под тепетата за местен вот. Най-ниската активност е регистрирана в район „Източен”, част от който е и ромският квартал Столипиново. От ОИК обясниха ниската активност с празника Хелоуин.

Рекордно малко са и жалбите, постъпили в общинската избирателна комисия. Една от най-съществените касае за секция в Столипиново, където секционната комисия е пропуснала да маркира печата, който се полага върху бюлетините.

Чуйте още:

Очаквайте подробности!