"Имаме неприятна ниска активност – малко под 40%, което със сигурност оказва влияние". Така кметът на Пловдив и кандидат за втори мандат Иван Тотев коментира днешния изборен ден в ефира на Нова. "Винаги в Пловдив резултатите на ГЕРБ са свързани с активността. Причина за ниската активност е първо, негативната кампания и рекордния брой от 16 кандидати, което донякъде отврати избирателите", заяви Тотев.

Втората причина за ниската активност според него е усещането, че в Пловдив всичко е наред. "От 6 години в Пловдив винаги ГЕРБ печели най-добрите резултати. За това мнозина решиха, че всичко ще се случи от само себе си. През тази седмица се опитахме да водим кампания, която имаше за цел да вдигне избирателната активност, но за съжаление това не се случи. След 19:30 ч. все още се гласуваше на много места. Изборният процес беше много бавен", посочи градоначалникът.

Тотев коментира евентуалната възможност и за дебат с опонента си на балотаж. "Дебатът е с пловдивчани, трябва да си даваме оценките с тях. Те трябва да чуят нашите намерения за следващите 4 години. Това, което ГЕРБ е направила, е много видимо", обобщи Тотев.

Коментарите на Славчо Атанасов, Георги Гергов, Дани Каназирева и Здравко Димитров пред TrafficNews.bg  - ВИЖТЕ ТУК 

Иван Тотев и Славчо Атанасов на балотаж - четете ТУК

TrafficNews.bg