Отборът на Локомотив (Пловдив) победи Ботев (Пловдив) с 2:1 в дербито от 12-ия кръг на "А" група. 

Първото попадение отбеляза Зоран Балдовалиев отблизо с глава, след центриране на Димо Бакалов. В 16-ата Мартин Камбуров донесе комфортна преднина на "смърфовете". Бакалов намери с прецизен пас своя съотборник, който прати топката неспасяемо в левия ъгъл за 2:0. В 48-ата минута Йордан Христов намали след красива атака, завършена с топовен изстрел от 20 метра.

През първата част Локомотив тотално доминираше над своя градски съперник и заслужено се оттегли с два гола аванс.  След гола на Христов в 48-тата минута „канарчетата“ започнаха да атакуват масирано.

В 60-ата минута Орлин Старокин пробва късмета си с удар от границата на големия пеналт, но прати кълбото високо над напречната греда. Малко по-късно домакините отговориха чрез Балдовалиев, който се освободи елегантно от прекия си пазач, но не успя да намери рамките на вратата.

В 78-ата минута Балтанов пропусна да изравни от чиста позиция, стреляйки над напречната греда.  Кифуети, Алекс Колев и Варела също имаха отлични шансове, но така и не успяха да ги реализират. С победата Локомотив изпревари Ботев и зае 7-тата позиция, а „канарчетата“ изпаднаха до 9-то място.

TrafficNews.bg

Още новини ТУК

Бомба гръмна на Лаута, фен с разкъсана ръка!