Скорост, безразсъдство, недосегаемост: Камикадзетата на 2020 година ОБЗОР

Годината бе белязана от изцепките на не един или двама водачи

Пловдив 26.12.2020 19:00 6631 0
Скорост, безразсъдство, недосегаемост: Камикадзетата на 2020 година ОБЗОР

Наглост, надменност, липса на ценности и демонстрация на недосегаемост. Да, такива шофьори не липсваха през изминалата 2020 година. И ако едно от хубавите неща на пандемията се оказа спадът на престъпленията и загуба на човешки животи на пътищата, то социалната изолация може би събуди едно заспало чувство на недосегаемост у мнозина.

Пловдив за поредна година се превърна в арена на състезания, гонки, дрифтове. Пътища и булевард бяха по-скоро писта на скорост маниаците. Паркингите пък смениха предназначението си и станаха поле за изява на дрифтърите. Пътищата край града също попаднаха в любимите дестинации за бързаци или поле за изява на „Вин Дизелите” .

Годината бе белязана от изцепките на не един или двама водачи. Камикадзетата не липсваха, макари и месеци наред да останахме по домовете си. Отбелязани бяха и много скоростни рекорди с над 150 км/ч при ограничение 50. Според статистика на КАТ, Пловдив е на първо място по поставени рекорди за скорост. Най-често, тези които карат с превишена скорост, са на възраст между 30 и 40 години и зад гърба си имат поне по две нарушения на пътя. По официални данни на ОД МВР в Пловдив, до момента са съставени над 150 хиляди електронни фиша за превишена скорост. Най-виспката такава, уловена от камерите на Пътна полиция бе 184 км/час. 

2020 години ще бъде изпратена и от куриозни ситуации – волни или не. От преминаване в насрещното до прескачане на острови, за пестене на време.

Няма как да не започнем обзора на TrafficNеws за камикадзетата на 2020 година с изцепката на една „кралска” особа. Ангел Рашков, известен като внукът на Цар Киро, бе задържан в неделя, 12.07 около 19 часа на бул. „Цар Симеонов“ в Пловдив.  Той бил зад волана на мощния си GTR, а след като полицаи го спрели и констатирали, че се държи неадекватно, му бил направен тест за алкохол, който показал 1.79 промила. В колата били намерени и 350 таблетки "ксанакс".

Само часове преди младият мъж да бъде хванат от полицаите в нетрезво състояние зад волана и с хапчета в купето, 28-годишният наследник на фамилията е извършил куп други нарушения.

 

Ангел Рашков пред полицията: Айде, освобождавайте ме, за да ходя да си пия студения чайВнукът на Цар Киро бил зле, лекувал се с ксанакс

Пловдивчанка на 19 години е „джигит” N:1  на Пловдив. Дамата с едва 11 месеца стаж зад волана е „рекордьорка” по скорост и глоба на пътя. В града под тепетата тя е управлявала БМВ-то си с 184 км/час или със 130 километра в час над допустимите стойности. Дамата е заснета на 13 октомври. Ден по-късно тя е установена и привикана в полицията. Тогава се оказа, че момичето е санкционирано от органите на реда 5 пъти. Съставени са и две наказателни постановления за неизползване на обезопасителен колан и за изтекъл акт. Останалите санкции са и наложени за шофиране на автомобил със затъмнени стъкла, неносене на лични документи и шофиране без светлини през деня. За извършеното скоростно нарушение и е наложена глоба в размер на 1950 лева, а шофьорската й  книжка отнета за срок от 3 месеца.

 

19-годишна профуча по булевард в Пловдив с над 180 км/часСолена глоба грози младата шофьорка

На второ място „рекорд” за висока скорост по централните булеварди поставиха 30 и 19-годишни пловдивчани. И двамата са управлявали БМВ-тата си със 170 километра в час, при ограничение 50. По-младият бързо бе уловен от униформените. Той бил спипан в Асеновград. Немската машина останала без номера, а младежът бе книжка. Освен това му бе връчен акт за над 1300 лева.

30-годишният имал 11 години шофьорски стаж. През това време е санкциониран общо 9 пъти, 4 от съставените му фишове са за превишена скорост и два за неспазване на пътни знаци. Мъжът получи 3 наказателни постановления- отново за неспазване на пътни знаци. По негова вина е реализирано и пътно транспортно произшествие. Санкцията , която служителите на реда му наложиха е 3 месеца лишаване от правоуправление и глоба от 1350 лв.

 

Абсолютен рекорд: 170 км/ч в Пловдив!Мъжът има съставени и 3 наказателни постановления

Нов скоростен рекорд в Пловдив! Младеж се сдоби с глоба, по-голяма от кметска заплата19-годишният ще бъде лишен от правото да управлява МПС

„Късметлия” пък бе засечен не един, а два пъти в рамките на два часа с бясна скорост в Пловдив. Спортното возило – мазда бе уловено от скоростните камери на КАТ на 26 април тази година, докато преминавало през оживен булевард със 120 км./ч. Два часа по-късно той бе заснет да шофира със 117 км./ч. на бул. "Санкт Петербург". 

Още същия ден униформените установиха самоличността му и му съставиха два акта. За двете нарушения мъжът бе наказан с глоба от 1 650 лева и лишаване от правото да управлява МПС. Санкцията за второто нарушение била в размер 800 лева и отнемане на книжка за 3 месеца. 

 

Шофьорът на спортната мазда продължава да фучи из Пловдив – снимаха го пак със 117 км/ч 

Джигитите вече имат ново поле за изява. В края на лятото след мащабен ремонт бе пуснато за движение Пазарджишко шосе. Чисто новият асфалт сякаш привлече като магнит бързаците и само за месец октомври бяха хванати над 1000 водачи с превишена скорост. За тази година трима си поделят първото място за рекордна скорост от 140 км/час.

Пазарджишко шосе - новата писта на състезателите! Водачи "летят" с близо 140 км/чЩе бъдем безкомпромисни към водачите, категорични са от полицията в Пловдив

Сред водачите, които обичат да настъпват газта, се подреждат не само мъже. Представителки на нежния пол очевидно също си падат по шофиране ала „Бързи и яростни”. 41-годишна жена е шофирала със 142 км/ч. Тя бе уловена от камерите на КАТ по време на акция в края на месец май. Жената не е отървала санкцията, която се изразява в глоба и отнемане на книжката.

 

Нов скоростен рекорд в Пловдив! Жена с "Ауди" профуча с 142 км/ч покрай камераНад 1 300 нарушения на пътя само за ден в Пловдивска област

Джигитите на пътя през изминалата година бяха уловени не само от камерите на КАТ. Самите състезатели имаха неблагоразумието да се хвалят в нета със уменията си зад волана. На мнозина това рефлектира, тъй като клипчетата в социалните мрежи не останаха далеч от очите на органите на реда. Пример за това е пловдивчанката Екатерина Вършилова, която се похвали как лети с 300 км/ч по магистралата. 20-годишната дама от Пловдив публикува стори в Инстаграм, което явно цели да я героизира за подвига „ала Шумахер”.

Подобно „геройство” публикува и младеж, който зад волана на скъпо порше вдига над 150 километра в час и то по второкласен път, в тъмните часове на деня. Малко по-късно, същото лице се хвали и от магистрала Тракия. Отново с поршето, той вдига 170 км/ч.

Пловдивски камикадзета летят с 300 км/ч по магистралата20-годишна дама е заснела „геройството” на своя близък и го е публикувала в социалните мрежи

Освен със скорост, водачи „блеснаха” и с изпълнения стил „камикадзе”. Един от тях бе водач на ТИР, който бе хванат на пътя с над 3 промила алкохол. Мъжът е управлявал натоварения камион по аутобана, криволичил на платното и бил опасен за останалите. Водачи подали сигнал до спешен телефон 112 за камикадзето на пътя. На 110 км камионът бил спрян, а 39-годишният водач арестуван.

 Камикадзе край Пловдив! Мъртвопиян подкара ТИР на магистралата, спипаха гоТежкотоварният автомобил криволичи по пътното платно

Няма как да не отдадем „почит” към дрифтърите. Особено към онези, които всяка зима превземат снежните местности край Пловдив. Първият ден на декември донесе със себе си обилен снеговалеж на хижа Здравец и Копривките. Още същата вечер местността бе изпълнена с над 30 коли. Повече от 2 часа коли са се пързаляли по снега и леда. Нещо повече – по пътя за Пловдив е имало и няколко катастрофи.

Традиционно снегът и заледяванията, които идват след него, често изкушават дрифтърите да изпробват уменията си във въртенето на гуми. Често обаче подобни изпълнения, както и гонките, водят до тежки последици с фатален изход. 

Започна се! Гонки, дрифтове и катастрофи в снега на хижа ЗдравецСнощи в местността е имало около 20 – 30 автомобила

Изпрати новина