Нов скоростен рекорд на пътя отчетоха радарите на КАТ по-рано днес. 19-годишен младеж бил засечен, докато управлява БМВ-то си със 170 км./ч. в областния град. Той фучал по един от големите булеварди в града, съобщиха от полицията.

Нарушителят е жител на Асеновград. След като бил хванат от униформените, му бил връчен акт. Глобата, която ще трябва да заплати, е в размер 1350 лв. Автомобилът е спрян от движение. Водачът е лишен от правото да управлява МПС за срок от три месеца. 

Припомняме, че камерите на "Пътна полиция" полиция в Пловдив спипапаха шестима „състезатели“ из пловдивските улици само за ден в края на януари. След като влязоха в сила новите санкции за нарушителите на пътя, служителите на "Пътна полиция" Пловдив извършиха множество "заснемания" по булевардите в града. Камерите на униформените уловиха шестима "рекордьори", които ще останат без шофьорски книжки за следващите 3 месеца и ще понесат парична санкция.

С най-голямо нарушение  се оказа шофьор от Бургас, който премина през пловдивски булевард със 127 км/ч при ограничение от 50. Други фрапиращи нарушения се установиха при водачи на пловдивски автомобили със заснети 118 и 117 км/ч. Три моторни превозни средства са се движили със 108 км/ч. Според новите санкции, ако превишим скоростта в населени места с над 50 км/ч - глобата е 700 лв, за всеки следващи 5 км/ч превишаване над 50 км/ч глобата се увеличава с 50 лв., три месеца без книжка и 16 точки. Охранителна полиция призовава шофьорите да бъдат толерантни на пътя и с действията си да бъдат отговорни към останалите участници в движението.

Камери щракнаха шестима „състезатели" в Пловдив! Единият отнесе над 1400 лв глобаВижте кой е хванатия рекордьор