Полицаи са преследвали Ангел Рашков още от район „Северен” до Тракия. Служител на реда, който е бил в отпуск е подал сигнал до колегите си за действията на внука на Цар Киро. Започнало следене и на улица „Цар Симеон”, спортният GTR  е бил спрян за проверка. За съпорт е бил повикан и екип на Пето районно.

След като е било констатирано, че Рашков шофира под въздействие на алкохол, униформените повикали още колеги. До появата им обаче, Ангел се държал изключително нагло. Той задавал въпросите „Обадиха ли ви се вече големите началници?”; „Имате ли вече заповед от големия началник да ме пускате”; „Айде  освобождавайте ме, за да ходя да си пия студения чай”. Това стана ясно в съдебна зала, където се гледаше мярката за неотклонение на Рашков.

Припомняме, че Рашков остава в ареста. Според съда са налице две от основните предпоставки за взимане на най-тежката мярка, а именно обосновано предположение за авторство и реална опасност от извършване на друго престъпление.

„Рашков е лице с висока степен на обществата опасност. Той има три присъди зад гърба си“, считат магистратите.

Внукът на Цар Киро, карал пиян: Бях общ работник, но ме съкратиха! Моля за снизхождение!Съдът не се трогна, остави го в ареста

От материалите по делото, изнесени в съдебна зала, стана ясно още, че Ангел Рашков сам е признал за таблетките „ксанакс”. По време на обиска, у него са намерени таблетки от психотропното лекарство. Внукът на Цар Киро заявил, че медикаментите са негови, за лична употреба, тъй като е с влошено здравословно състояние. При последващ обиск на автомобила, униформени са открили и още от „ксанакса” – около 350 таблетки. И за тях е било съобщено, че са за лично ползване.

По време на заседанието се оказа, че Рашков е безработен. Допреди март месец той е бил общ работник в текекиджийница, което у мнозина възникна въпроса: „Как един нискоквалифициран работник може да си позволи  най-мощната серийно произвеждана кола в света "Нисан" GT-R?

След заседанието Рашков заяви, че има желание да сключи сделка с прокуратурата за шофирането си в нетрезво състояние. Във вторник Ангел Рашков отново ще се изправи пред съда, ако подаде жалба за измяна на мярката му за неотклонение.

Часове преди ареста: Внукът на Цар Киро кара в насрещното със страшен рев на двигателя

Арестуваха внука на Цар Киро пиян със спортната си кола