"Говорим за ситуацията, за това, което сме постигнали и за възможностите за развитие на града. Моите условия като кандидат за кмет на София винаги са свързани с проектите за развитието на града. Никога средствата не идват даром. Трябва много да се работи, да се подготвят проекти и да се защитават и г-н Борисов отлично знае това". Това заяви кандидатът за четвърти мандат като столичен кмет Йорданка Фандъкова на въпрос как си общува с премиера и партиен лидер в ГЕРБ Бойко Борисов.

"Заставам пред хората с готови проекти за развитие на София, зад които стои много работа и ясни източници на финансиране", добави още Фандъкова.

Тя похвали инициативата за ден без автомобили в столицата и обясни, че е дошла до телевизията, сменяйки два автобуса и това не й е отнело много време. 

"Целта е да обърнем внимание на алтернативите за движение - за това, че можем да оставим автомобилите и да използваме градски транспорт. Автобусите са нови, удобни и достъпни. Миналата година сменихме автобусите на линия 84 с газови от най-висок екологичен клас. Подменихме 90% от автобусите в движение. Това е реалната стъпка към по-чистата околна среда", посочи тя.

"Опитът винаги е полезен, както положителният, така и пропуските стига да си взимаме поука и да знам как да коригираме работата си. За 10 години винаги се допускат грешки. Хората не очакват оправдания, а очакват да дадем решенията и да поправяме тези грешки и да вървим напред. Заставам пред хората с готови проекти, зад които стои много работа и ясни източници на финансиране", добави Фандъкова.

Тя отново защити мнението си, че реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" е била абсолютно необходима. "Хората помнят как изглеждаше улицата. Сега трамваят се движи по-тихо в нормите на шума. Плочките преди бяха разбити. Беше ми неудобно, като минавах по тази улица. Направихме няколко грешки. Изпълнителите поеха ангажимент да изпълнят проекта 2 пъти по-бързо от предвиденото в проекта. Обявихме го така, хората имаха очаквания, но стана ясно, че това не е възможно. Подменяха се водопроводи на по 100 години и това създаде проблеми. Днес улицата изглежда по друг начин. Създадоха се неудобства, но днес има резултат", каза още кметът.