Годишните награди за най-добрите постижения в различните жанрове на телевизионното творчество Prix CIRCOM ще бъдат връчени тази вечер на тържествена церемония в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Церемонията е част от 34-та годишна конференция на най-престижната организация на обществените телевизионни оператори в Европа. Участниците в конференцията са  близо 300 представители на европейските обществени телевизии. 

Сред наградените продукции тази година е и предаването на БНТ Пловдив „Време за губене“, което бе отличено като подгласник на победителя в категорията „Разследваща журналистика“ сред рекорден брой програми – 246. То е подгласник на победителя в категорията Разследваща журналистика, с изданието си , което разследва продажбата на отрови и токсични препарати за професионална употреба, след серийното отравяне на домашни животни в пловдивския район Северен в началото на 2016 г.

Автори на разследването са репортерът Нели Ангелова, продуцентът Камен Коларов, операторът Виолин Палейков и монтажистът Нончо Нончев, а автор на „Време за губене“ е шефът на телевизионния център Десислава Шишманова.

Церемонията за връчване на наградите ще бъде довечера от 19:30 часа и ще бъде излъчвана директно от БНТ2. Домакин на церемонията е Държавна опера Пловдив, под диригентската палка на Маестро Диан Чобанов ще звучат изпълненията на солистите Вера Гиргинова, Марк Фаулър, Петър Данаилов, хора и оркестъра на операта, както и хора на АМТИИ. С утвърдените  знаменитости на сцената ще излезе и деветгодишният Виктор Василев, възпитаник на пловдивското музикално училище. Малко след като спечели първа награда на престижния конкурс за цигулари в Коциян, Чехия, Виктор ще свири пред гостите на церемонията.

Международната аудиовизуална мрежа, която представлява CIRCOM Regional, включва медии от 33 европейски държави и съдейства за ефективното сътрудничество в реализирането на различни съвместни инициативи – телевизионни продукции, обучения, обмен на програми. Тази година членовете на CIRCOM Regional работиха под мотото „Да обединим нациите!“ . Пловдив не бе избран случайно за домакин -слоуганът „ Заедно“ , с който градът спечели престижната европейска програма, пряко кореспондира с мотото на форума на телевизиите.

TrafficNews.bg