Френски булдог със синя окраска  ще бъде  показан за първи път на киноложките изложби, която ще се състоят на 2 и 3 април 2016 г. в Международен панаир Пловдив. Това е една от най-редките окраски в породата и беше призната от световните организации неотдавна, а у нас има само няколко двойки такива кучета,  поясниха от   Българския републикански киноложки съюз. Изненадата е подготвена от клуб “Френски и английски булдог”.                       

Международни киноложки изложби се провеждат всяка пролет и есен в Международен панаир Пловдив. Есенното издание е финал за  Световната киноложка купа. Организатори са  Световният киноложко-ловен спортен алианс,  Българският републикански киноложки съюз, община Пловдив и Международен панаир Пловдив.

Пролетното издание за 2016 г. ще започне с парад на клубовете и породите на 2 април от 11.00 часа. В първия ден е голямото състезание за шампионските титли от  Международната киноложка изложба. Заедно с нея ще се проведат специализирани изложби за българско овчарско куче, френски и английски булдог, изложба за Купата на кмета на Пловдив, продължаваща и на 3 април.

Посетителите ще видят  редките и интересни бивер йоркшир териери и “уипет” – малка английска хрътка. Любителите ще се запознаят с качествата на елитни представители на множество други породи.

Киноложките изложби са съпроводени от атрактивни конкурси. За първи път от няколко години насам ще има надпревара за най-добра група потомци, в която взимат участие поне три поколения кучета,  и така се виждат постиженията в развъдната програма на съответния клуб.

На 2 април публиката ще се забавлява със състезанията „Най-добра развъдна двойка“, „Най-добър развъдник“, „Дете и куче“ (за деца до 12-годишна възраст), „Млад хендлер“, стартиращи в 11.30 часа. Кучетата от националния отбор ще изиграят волната програма, с която ще се състезават за Световната купа по  фризби-фристайл в Германия.  Развлекателната спортна програма започва в 12.30 ч., а на 3 април – в 10.30 ч. В съпътстващата програма са включени и демонстрации по аджилити, послушание и фризби-фристайл. През двата дни ще се дават и оценки за породност.

TNS.bg