На 6 декември българите честваме светеца - покровител на рибарите и банкерите Свети Никола, а празникът Никулден свързваме с  голямо ядене на риба. Рядко къща остава без шаран във фурната, но това далеч не е единствената опция за отбелязване на големия празник.

Пловдивският ресторант Ефир 100, който е повече от 25 години е сред любимите места на чревоугодниците, готви истинска рибна фиеста за Никулден. Шаранът в никулденското меню, разбира се, е задължителен, като клиентите могат да избират дали да го похапнат пържен или на жар. По предварителна заява главният готвач може да им го приготви и пълнен. Шаранът е специално подбран, от екорибарник. 

Това обаче далеч не изчерпва рибната листа. Символът на Ефир 100 - динозавърът - не случайно вече държи риба в огромната си паст. Заведението поддържа ежедневни доставки на прясна риба от Черноморието и Гърция. Така че, ако не ви се яде шаран можете да избирате между калкан, сафрид, ватус, чернокоп и целият набор от риби, който обикновено опитвате по време на ваканцията си на Бяло море. 

В ресторанта можете да получите всякакви пресни морски деликатеси, и то добре приготвени.  Ресторантът печели по точки и със забележителната си рибена чорба.

Ефир 100 поддържа добър баланс  на всички елементи: качество и разнообразие на рибната си кухня, коректно обслужване, ненатрапчиво луксозна и спокойна обстановка и прилични цени. 

TrafficNews.bg