Докато в международния “Интер Експо Център” в София  очите на автоманиаците изтичат по най-новите модели автомобили, читатели отбелязват, че по столичните булеварди има не по-малко екстравагантни и скъпи коли. Ферарита, Астън Мартин , Ягуари са наредени по жълтите павета в столицата.

Подобни снимки стават повод за бурни дискусии в социалната мрежа по въпроса колко са бедни българите всъщност и с какво трябва да се заниваш, за да караш подобен автомобил. 

"Знаят как да правят пари... могат и имат тва е!! Пък са и да ги плюете и да съжалявате тези, които вземате 400 лева на месец е просто безмислено. Тези който карат тези коли имат образование. Лично познавам 3-ма от собствениците на тези коли. Единия е адвокат, другият има бизнес свързан с внос на риба, а третият е нотариус. Тъй че тея с по 400 лева да се замислят защо на времето не са седнали да прочетат нещо, а не да търсят лесното за по 300-400 лева" , пише в дискусията един от участниците.

 

В същото време автосалонът привлича хиляди посетители. На изложението има над 70 премиери и 200 експоната.

Най- скъпата кола на изложението е Maserati MС12. Произведена през 2005 г., тя използва шасито на Ferrari Enzo. Производството е лимитирано само в 50 броя и е най-ексклузивният експонат на салона. Цената на спортното Maserati преди 10 г. е била 600 000 евро, а сега струва много повече.

Маниаците могат да пробват новата 7-ма серия на BMW,  новия Mercedes S Class, Lexus RC F, Audi R8 V10 plus, Audi RS6 Avant, Mercedes GLE 63s AMG и още много други интересни коли.

 

 

 

 

Снимки SmartNews.bg

TrafficNews.bg