Никулден чука на вратата, а с него и тачената традиция на празника да се яде шаран. По традиция на Околовръстното ще се наредят търговци със живарници, а супермаркетите ще напълнят хладилните витрини. Друг е въпросът обаче дали искаме да си причиним това в къщи, защото 6 декември е вторник - работен ден. 

В ресторант "Porky's" вече са готови да ни отменят както в чистенето, така и в готвенето на рибата. Пловдивчани могат да избират между две опции. Едната е да си поръчат пълнен шаран или плакия в заведението и майстор - готвачът да им го приготви по негова собствена или по рецепта на клиента. 

Също така обаче гостите могат да вечерят заедно с близките си и приятелите си в "Porky's", където освен шарана, могат да се насладят на десетки други вкусотии от зимното меню, като домашна кълцана наденица, домашна пуска, домашна кокошка с кисело зеле, свински гърдички. 

Шаранът за вкъщи се приготвя с предварителна заявка на място и на телефон: 088 755 5655.

Свети Николай е покровител е на моряците и рибарите, а на Никулден празнуват и  банкерите.

TrafficNews.bg