Не съм отсъствала толкова дълго от сцената, не ми беше никак приятно. Светът е много различен. Това заяви в ексклузивно интервю в ефира на БНТ примата на българската музика Лили Иванова.

Дни преди концертите си в зала 1 на НДК (14/15/16 декември) неповторимата певица говори пред Георги Любенов за музикалните си емоции и любимата публика.

"Не съм отчаяна в никакъв случай, но светът е различен и ние трябва да сме готови да посрещнем всяко предизвикателство. Тези 2 години ми се сториха най-големия кошмар, защото ме разделиха с моята любима публика, с моето щастие", заяви Лили Иванова.

Тя коментира, че публиката ѝ е липсвала, като е успяла за 2 години да отдели житото от плявата. Оценила е своето обкръжение, хората, които познава и с които работи. Игнорирам абсолютно всичко. Имам пъклени планове и пъклени идеи, затова и много трудно заспивам, каза Лили Иванова.

"Сутринта като се събудим животът е по-различен и реалността, особено в днешното време, е много различна", допълни примата.

Тя коментира, че никой не знае какви времена ще доживеем.

"Аз съм готова винаги да посрещна и най-лошото, това съм го възпитала в себе си. И не правя трагедии, по-добре човек да е подготвен за нещо, да внимава какво ще му донесе утрешният ден, а не да си гради пясъчни кули".

Дисциплината за мен е закон, допълни Лили Иванова. Коментира, че е емоционална и това понякога ѝ пречи, но не може да се промени.

..."Нищо не знаят за мен"..., каза Лили Иванова.

Според нея само Господ бог може да реши докога тя ще пее.

"Аз смятам, че това, че продължавам концертите си, че продължавам да пея, на никого не преча...", каза още най-обичаната певица.