Започна дълго чаканият ремонт на двора на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков”.  Там настилката бе надигната и разместена от кореновата система на огромния 100-годишен чинар.

Неравностите станаха причина две деца да пострадат със счупвания. Това накара родители от училището да подемат подписка и започнат инициатива по набиране на средства за ремонт. 


Фотография: НУМТИ "Добрин Петков"

Те обявиха, че са търсили помощ от всички възможни институции – Министерство на културата, Министерство на образованието и Община Пловдив, но отникъде не са срещнали подкрепа. Ръководството на НУМТИ пък бе в невъзможност да осигури необходимите 30 000 лв., защото работи с делегиран бюджет и сумата е непосилна за заделяне.

След огласяването на проблема от медиите, последва реакция на Министерство на културата и в крайна сметка проблемът ще бъде решен.

Припомняме, че тепърва се чака финансиране и за друг мащабен ремонт на училището, с който ще бъде решен и проблемът с материалната база.

Още по темата можете да научите тук: 

Заради инцидент: Родители събират средства за ремонт на двора на Музикалното училищеПричината е инцидент преди няколко месеца

Музикалното училище отваря нови кабинети и балетна зала под покриваЦелта на изготвения проект е да се увеличи полезната площ за провеждане на учебния процес, защото в школото липсват достатъчно класни стаи