Адвокат Велизар Соколов , по - известен като Заки от дует "Авеню" пристига в Пловдив като лектор на семинар в Дом на културата "Борис Христов". Събитието се организира от Българска музикална асоциация в партньорство с ПРОФОН и АМТИИ. В семинара "И вие сте артисти, и вие имате права" ще се включат също изпълнителните директори на БМА - Павлина Величкова и на ПРОФОН - София Щерева. 

Форумът е част от поредицата образователни семинари, организирани от Българска музикална асоциация, насочени към младите изпълнители и професионалните музиканти. Основната цел на единствената национално-представителна организация на професионалните музиканти в България е те да бъдат информирани относно правата си като изпълнители, както и новостите за дигиталните права във виртуалното пространство. 

На семинара ще бъде представена също и с най-висококачествената до момента услуга за разпознаване и мониторинг на музика в целия ефир – BMAT, чрез която автори, изпълнители и продуценти могат да получават отчисления за музиката си, излъчвана в ефир. 

Лекцията ще се проведе в понеделник, на 21 ноември, с начален час 15:00.

TrafficNews.bg