В рамките на Plovdiv GuitArt Festival  Цветан Недялков и Веселин Койчев ще представят нов проект -  The Teachers. Това ще е  запомняща се музикална среща, която китарния фестивал ще предложи на ценителите на джаза. В проекта са включени изцяло авторски пиеси. Очарование, романтика и магия, пъстра смесица от звуци и емоции, поднесени с виртуозно майсторство – това са само част от отзивите за изпълненията на Койчев и Недялков. Изключителната китарна техника и усетът към импровизация правят музиката им жива, разпознаваема и запомняща се.

И двамата са изключително популярни музиканти, които не се нуждаят от специално представяне. Имената им са широко известни не само в професионалните музикални среди в България.

Цветан Недялков е активно действащ китарист, познат на широката общественост като участник в култовата група „ Ку – Ку бенд“.

Веселин Койчев е име, с което Пловдив неслучайно се гордее. Той е част от джаз групата „ Джаз линия“, която се счита за еталон на български етно-джаз. Койчев е и лидер на легендарната джаз формация „Бели, зелени и червени“ – най-дълго просъществувалата джаз група у нас.

В квартета участват още двама прекрасни и талантливи музиканти – Христо Минчев ( бас китара) и Кристиан Желев ( барабани и перкуси). И двамата са родом от Пловдив и са участвали в различни музикални проекти.

The Teachers ще изнесат концерт, днес, от 21 часа в Stage 51,  а утре Цветан Недялков ще направи и уъркшоп от 13, 30ч. в галерия Тракарт на тема: Импровизация в различни музикални стилове. Уъркшопа ще се проведе със специалното участие на Иван Стоянов ( бас китара). 

TrafficNews.bg