Признатият за един от най-добрите китаристи на своето поколение Gabriel Bianco ще открие 10-тото издание на Международен китарен фестивал Plovdiv GuitArt Festival с рецитал на 07 октомври в галерия Тракарт от 19:00ч.

През последните години той е участвал в над 30 световно признати фестивали и е спечелил множество първи награди на престижни китарни конкурси в Португалия, Франция, Австрия, Полша, Германия и много други. Едва 20 -годишен той печели конкурса на Guitar Foundation of America, от което следват и 50 концерта в САЩ, Мексико и Канада, както и концерти в Китай, Колумбия и Бразилия. 

Plovdiv GuitArt Festival е един от най-елитните фестивали за класическа китара, които се провеждат в Пловдив, в рамките на Есенен салон на изкуствата.  Тази година ще в в периода 07 – 09 октомври. Голяма част от събитията ще се провеждат в галерия ТракАрт, а друга част в Stage51.

Друга голяма изненада за почитателите на класическата китара ще бъде Miscelanea Guitar Quartet (Kostas Tosidis, Alejandro Diaz Bandres, Yorgos Pervolarakis, Manos Anastasakis) са доказани музиканти, които предлагат на публиката си едно музикално многообразие, което излиза извън границите на класическата музика и предлагат на ценителите, виртуозна комбинация от различни музикални стилове, представени с майсторство на световно ниво. Въз основа на своите различни култури (Гърция и Испания), изпълненията на Miscelanea Guitar Quartet носят свежа визия в изкуството на класическата китара. През годините от своето създаване (2007), квартетът печели множество първи награди за камерна музика на престижни фестивали. Получава и подкрепа от уважавани музиканти като Eliot Fisk, Ricardo Gallén, MarcoTamayo и много други.

Информация и снимки от фестивала ще откриете в сайта PlovdivTime.bg, който е медиен партньор на събитието. 

TrafficNews.bg