Стоянка Мутафова гостува в Пловдив на 11 април от 18 часа в Малката базилика. Голямата звезда на българския театър ще се срещне с почитателите си под тепетата след поканата на екипа на Общинския институт „Старинен Пловдив”, който празнува 50-годишен юбилей през април.

 Госпожа „Стихийно бедствие“ също отбелязва юбилей през тази година - 70 години на сцена. В Пловдив Стоянка Мутафова, придружавана от дъщеря си Мария Грубешлиева и мениджъра си  Евгени  Боянов, ще представи книгата си "Добър вечер, столетие мое!".

Тя е легенда. От 70 години изумителният ѝ талант пречиства душите и мислите ни с магическата сила на смеха. Очите ѝ са видели 97 зими, а закачливите пламъчета в тях не само не са изстинали, а днес блестят с двойна сила. Тя е Стоянка Мутафова. Една жена, която не се среща всеки ден. Ще имаме честта да я посрещнем, да се докоснем до невероятното ѝ излъчване.

Поради очаквания голям интерес към  обичаната актриса, организаторите от „Старинен Пловдив“ са осигурили  LED екран, на който срещата ще се излъчва в реално време, за да може повече хора да станат съпричастни и да се докоснат до таланта и невероятния ѝ дух.

Всички желаещи ще могат да си закупят книгата, да получат лично автограф, да се снимат с нея. Възможностите на Малката базиликата позволяват да се използват амфитеатралните седалки на открито пред входа и оттам да се наблюдава излъчването.

По идея на  "Старинен Пловдив" всяко читалище на територията на Пловдив ще получи книга с автограф за библиотечния си фонд.