Държавна опера-Пловдив обяви кастинг за мюзикъла "Коса" с режисьор Веселка Кунчева за ролите на Клод Буковски, Джордж Бъргър, Шийла Франклин, Джини, Нийл, „Уъф“ Донован, Лафайет, Криси и Дион. Той ще премине в два тура. Първият ще се проведе дистанционно, а за целта кандидатите трябва да изпратят запис с изпълнение на конкретни песни до 30 юни на имейл  castingoperaplovdiv@gmail.com (с тема - кастинг "Коса"). За предпочитане е видеозаписът да бъде представен като линк в youtube, но ще се приемат и други формати и файлове. Селектираните от първия тур кандидати ще бъдат поканени на прослушване от жури.
 
Ето и кои песни трябва да изпеят кандидатите за конкретните роли:  Клод Хупър Буковски - видеозапис на песните „I Got Life“ и „The Flesh Failures“; Джордж Бъргър – „Donna”; Шийла Франклин – „Easy to Be Hard“ и "Aquarius"; Джини – „Air” и "Aquarius"; Нийл „Уъф“ Донован – „Sodomy“; Лафайет (Хъд) Джонсън – „Colored Spade”; Криси – „Frank Mills“ И "Aquarius"; Дион - "Aquarius".
 
Веселка Кунчева вече на два пъти поставя мюзикъли на сцената на Държавна опера-Пловдив. И двата спектакъла се превърнаха в хитове - "Мария от Буенос Айрес" и "Исус Христос Суперзвезда".
 
Любим на по-малките е и авторският ѝ мюзикъл заедно с Ина Божидарова "По ръба на небето", който съвсем наскоро бе възстановен и отново може да се гледа на сцената на Кукления театър под тепетата.
 
Това е вторият път, в който трупата на Пловдивската опера ще се потопи в магията на най-успешния мюзикъл в историята на жанра. Преди седем години това се случи с друг екип - режисьор бе Георги Денев, а ролите изпълняваха Маги Джанаварова, Радослав Владимиров, Радостин Василев, Мартин Костадинов и Стелиан Радев.